DUATLÓ DE MUNTANYA – IGUALADA CIUTAT DEL DUATLÓ (Igualada – 23/2/2013)

Era la primera edició del Duatló de Muntanya d’Igualada. S’estrenava el reeixit concepte d’ “Igualada Ciutat de l Duatló”. El dissabte comença amb un duatló de muntanya de promoció. Després es fa el duatló de muntanya, i a la tarda un duatló push bike per a nens petits i un duatló infantil. I el diumenge el clàssic Duatló de carretera d’ Igualada. Tot això es pot fer gràcies a què l’Estadi Atlètic d’Igualada, està en la rodalia de la ciutat, i tocant al bosc del Parc de Puigcornet, i els camps propers. Una situació excepcional, que permet que en molt poc espai i amb bones instal·lacions, es puguin fer totes aquestes competicions durant un cap de setmana. L’organitza el meu Club Atlètic Igualada – Triatló i Ocisport.
I quina estrena. Va nevar durant la matinada. Era una possibilitat que es veia a venir des de feia uns dies. No ho va fer intensament, però suficient per a deixar una capa blanca molt bonica, que contrastava amb el verd dels arbres del Parc de Puigcornet , al costat del l’Estadi Atlètic d’Igualada.
Però el que va provocar també va ser un important fangueig. Unes hores abans, encara de matinada, els companys d’Ocisport, ja havien comprovat que no hi havia més remei que retallar circuits de ciclisme i atletisme. Que si havia de fer…. Però es va superar la situació amb nota.
La neu em va permetre fer unes fotos que sempre recordaré, sobretot les del sector ciclista que es va acabar fent al bosquet proper a l’estadi. M’agraden especialment les dels ciclistes inclinats al començar una pujada amb el fons verd i el blanc combinats. I també les de la zona alta del turó del “Cola-Cao” (fa uns anys hi havia un parc de zones esportives patrocinat per aquesta empresa, i li ha quedat aquest nom pel qual el segueixen coneixent els igualadins), on hi havia una barreja de fang marró, verd dels arbres, i blanc de neu i d’ametllers que ja havien florit!!!
Els podis van ser per a:
Masculins: Enric Vidal (Club Atlètic Igualada – Triatló). Carles Torrent i Marc Codina (Club Atlètic Igualada – Triatló).
Femenins: Núria Espinosa, Lídia Borràs (Club Atlètic Igualada – Triatló) i Laura Celdrán.